Srbka Ivanovičová sa na turnaji majsteriek dostala do finále

05.11.2011 Celý región

NUSA DUA 5. novembra (WEBNOVINY) - Srbská tenistka Ana Ivanovičová stále má šancu na úspešnú obhajobu titulu na Turnaji majsteriek WTA na indonézskom ostrove Bali (3. - 6. novembra, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale Convention International Centre v lokalite Nusa Dua).

V úvodnom sobotňajšom semifinále zvíťazila nad takisto nenasadenou Ruskou Naďou Petrovovou za 88 minút 6:1, 7:5. V prvom sete stratila Ivanovičová jediný gem až za stavu 5:0. V druhej časti hneď prišla o náskok 2:0 a neskôr za stavu 3:2 okamžite inkasovala rebrejk, ako podávajúca v desiatej hre odvrátila setbal. V jedenástom geme dosiahla napokon rozhodujúci brejk.

"Na začiatku som hrala naozaj dobre. Za stavu 2:0 v druhom sete však súperka veľmi vystupňovala svoj výkon, začala si viac chodiť pre údery, robila menej chýb a zlepšila si aj jej podanie. Keď sa mi napokon nepodarilo brejknúť ju na 3:0, znamenalo to pre Naďu akýsi bod obratu a ja som následne odohrala zlý gem pri vlastnom servise. Bolo to kľúčové pre ďalší vývoj a odvtedy veľmi tesné. Som teda veľmi rada, že sa mi to podarilo ukončiť vo dvoch setoch" skonštatovala Ivanovičová a pred nedeľou povedala: "Dúfam, že podanie mi fungovať ako v prvom zápase na tomto turnaji. Azda si zachovám aj bojovné naladenie z ostatných dní."

"V druhom sete som začala súperke robiť problémy. Cítila som, že mám príležitosť zachrániť tento zápas. Ana však vytiahla niekoľko neuveriteľných úderov, keď som mala šance. Mala som pocit, že v prípadnom treťom sete by som mohla dostať dianie na kurte pod kontrolu, lenže napokon sa mi nepodarilo vynútiť si pokračovanie," cituje Petrovovú Sport-Express.

Bývalá jednotka svetového rebríčka Ivanovičová (teraz 26. v renkingu), ktorá v nedeľu bude oslavovať 24. narodeniny, si vo finále zmeria sily s úspešnou z nasledujúceho zápasu Nemky Sabine Lisickej so Španielkou Anabel Medinovou-Garriguesovou. S voľnou kartou na Commonwealth Bank Tournament of Champions hrajúca víťazka parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2008 Ivanovičová upravila v bilancii zo vzájomných duelov s Petrovovou (31.) na 7:5, skúsenej 29-ročnej moskovskej rodáčke sa revanšovala za prehru 3:6, 6:7 (4) z tohtoročného Cincinnati.

Dvojhra - semifinále:
Ana Ivanovičová (Srb.) - Naďa Petrovová (Rus.) 6:1, 7:5 za 88 minút

Zostávajúci semifinálový program:
Anabel Medinová-Garriguesová (Šp.) - Sabine Lisická (Nem.-3)
 

Vyberte región

mark